`

Νέα - Ανακοινώσεις

01-05-2024

Αίτηση άρδευσης Α.Σ.Ο.Φ.

Αγαπητά μέλη,


προς διευκόλυνσή σας, μπορείτε να βρείτε την αίτηση άρδευσης και ηλεκτρονικά επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αίτηση Άρδευσης Α.Σ.Ο.Φ.

Περισσότερα >
08-02-2024

Έναρξη συνεργασίας της Ομάδας Παραγωγών Κτηνοτροφικών προϊόντων του Α.Σ.Ο.Φ. με την εταιρεία εμπορίας γάλακτος LaFarm

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη μίας σημαντικής συνεργασίας μεταξύ της Ομάδας Παραγωγών Κτηνοτροφικών προϊόντων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Φολόης (Α.Σ.Ο.Φ.) και της εταιρείας LaFarm A.E. , μία από τις κορυφαίες εταιρείες στη βιομηχανία γάλακτος. Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο ορόσημο στο ταξίδι μας, προς τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή και τη συλλογική ευημερία.


Η συμφωνία, που υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας LaFarm Α.Ε., της Ομάδας Παραγωγών Κτηνοτροφικών προϊόντων και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Φολόης (Α.Σ.Ο.Φ.), στον οποίο εντάσσεται η Ομ.Π., εισάγει μια σειρά από πολλαπλά οφέλη για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Κύρια σημεία αυτής περιλαμβάνουν:


Εγγυημένη Χαμηλότερη Τιμή: Οι παραγωγοί μας μπορούν τώρα να απολαμβάνουν την ασφάλεια μιας εγγυημένης χαμηλότερης τιμής για το γάλα τους, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και δίκαιη αποζημίωση για την προσπάθειά τους.


Πλήρης Απορρόφηση Παραγωγής: Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να απορροφήσει ολόκληρη την παραγωγή από την ομάδα μας, παρέχοντας μία αξιόπιστη επιλογή για τα μέλη μας.


Ψήφος εμπιστοσύνης στο σχήμα και στην ποιότητα: Η εξαιρετική ποιότητα του παραγόμενου γάλακτος μας, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή μας για συνεργασία και αξιοπιστία, κατέστησε δυνατή αυτήν την πολύ σημαντική συμφωνία με μία ιστορική εταιρεία της βιομηχανίας. Αυτή η συλλογική προσπάθεια, κάτω από την ομπρέλα ενός Αγροτικού Συνεταιρισμού, δεν ενίσχυσε μόνο τη δυναμική μας στις διαπραγματεύσεις αλλά παράλληλα, προσέφερε στο σχήμα τα χαρακτηριστικά της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας στα μάτια των συνεργατών μας. Στοιχεία τα οποία θεωρούνται προαπαιτούμενα για την επίτευξη μίας τέτοιας συμφωνίας.


Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα νέο είδος δυναμικής για τον Α.Σ.Ο.Φ., δυναμική η οποία θα βασίζεται στα θεμέλια της συνεργασίας και της συλλογικής δράσης. Η προσέγγισή μας, διαπραγματευόμενοι ως μια ενιαία οντότητα αντί για μεμονωμένους παραγωγούς, μας χάρισε ένα σημαντικό προβάδισμα στην αγορά επιτυγχάνοντας αυτό, που κάποτε θεωρήθηκε αδύνατο. Επιτύχαμε μία συμφωνία η οποία θα είναι επικερδής για κάθε μέρος της, εστιάζοντας στην προοδευτική ευημερία της τοπικής κοινότητας και λειτουργώντας στα πλαίσια που διακατέχουν τις σύγχρονες εμπορικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες. 


Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και να διαβεβαιώσουμε όλους ότι, συνεχίζουμε να προσπαθούμε για ένα μελλοντικό διάστημα ευημερίας, σηματοδοτημένο από την κοινή επιτυχία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.


Αυτή η ανακοίνωση συμβολίζει όχι μόνο μια συνεργασία αλλά και μια απόδειξη ότι, η δύναμη της συνεργασίας και η συλλογικότητα μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο στο να μετασχηματίσει το τοπίο της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.


Περισσότερα >
11-09-2023

Ανακοίνωση δινέργειας Γενικής Συνέλευσης

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη,


Έχετε όλοι παραλάβει  τα υποδείγματα των κανονισμών λειτουργίας. 

Εάν κάποιο μέλος επιθυμεί να προσθέσει ή προτείνει κάτι ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας παρακαλώ να μας αποστείλει μέχρι την Τετάρτη 13 /9/2023 στο E-mail του συνεταιρισμού  info@miliesagro.gr τις προτάσεις του.


Την Παρασκευή 15/9/2023, ώρα 20:00 στα γραφεία του ΑΣΟΦ θα γίνει η γενική συνέλευση όλων των μελών για την ολοκλήρωση του κανονισμού.Θα σας παρακαλέσουμε να είστε όλοι εκεί. 


Είναι απαραίτητη η παρουσία όλων.Με εκτίμηση Το ΔΣ

Περισσότερα >
28-06-2023

Προκήρυξη Εργασίας: Γεωπόνος

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Φολόης «Μηλιές» αναζητά έναν καταρτισμένο και με κίνητρα Γεωπόνο για να ενταχθεί στην ομάδα μας. Η διάρκεια της συνεργασίας ορίζεται στο ένα (1) έτος.

 

Αρμοδιότητες:

 

· Σχεδιασμός και εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος καλλιέργειας για ελιές, αροτραίες καλλιέργειες και ακρόδρυα.

· Υποστήριξη των παραγωγών σε εργασίες που σχετίζονται με την καλλιέργεια, συμπεριλαμβανομένης της φύτευσης, άρδευσης, ελέγχου των προσβολών και παρακολούθηση της εκάστοτε συγκομιδής.

· Καταγραφή των καλλιεργητικών δραστηριοτήτων βάση των απαιτήσεων των προτύπων καλλιέργειας AGRO & BIO

· Συμπλήρωση και κατάθεση των ετήσιων δηλώσεων καλλιέργειας ΟΣΔΕ

· Διενέργεια επισκέψεων επιθεώρησης και αξιολόγησης καλλιεργειών και παραγωγών

 

Απαραίτητα προσόντα:

 

· Πτυχίο Γεωπονίας

· Πιθανός μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών θα εκτιμηθεί

· Αποδεδειγμένη εμπειρία στη διαχείριση καλλιεργειών, με έμφαση στην ελαιοκομία, τις αροτραίες καλλιέργειες και τα ακρόδρυα.

· Γνώση των τεχνικών καλλιέργειας, όπως φύτευση, άρδευση, λίπανση, έλεγχος προσβολών και συγκομιδή.

· Εξοικείωση με ευρωπαϊκά προγράμματα επιδοτήσεων και εμπειρία στη συμπλήρωση ετήσιων δηλώσεων καλλιέργειας.

· Επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες για αποτελεσματική συνεργασία με καλλιεργητές και ενδιαφερόμενους φορείς.

· Ικανότητα ανεξάρτητης εργασίας, επίδειξης πρωτοβουλίας και διαχείρισης πολλαπλών εργασιών ταυτόχρονα.

· Ικανότητα στη χρήση γεωργικού λογισμικού, βάσεων δεδομένων και άλλων σχετικών εργαλείων.

· Η γνώση πρακτικών βιώσιμης και βιολογικής γεωργίας θα ήταν πλεονέκτημα.

· Άδεια οδήγησης.

 

 

 

Πώς να εκδηλώσετε ενδιαφέρον:

 

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν το βιογραφικό τους στο info@miliesagro.gr. Συμπεριλάβετε τον τίτλο "Αίτηση για τη θέση Γεωπόνου" στη γραμμή θέματος του email.

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15/07/2023

 

Εκτιμούμε όλες τις αιτήσεις, αλλά θα επικοινωνήσουμε για συνέντευξη μόνο με τους υποψηφίους που θα επιλεγούν.

 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Φολόης «Μηλιές» είναι ένας εργοδότης ίσων ευκαιριών και ενθαρρύνει τους αιτούντες από διαφορετικά υπόβαθρα να υποβάλουν αίτηση.

 

Σημείωση: Οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες παρέχονται κατά τη διαδικασία της αίτησης θα χρησιμοποιηθούν μόνο για σκοπούς πρόσληψης και θα αντιμετωπίζονται με αυστηρή εμπιστευτικότητα.

Περισσότερα >
08-06-2023

Mέτρα κατά της φαιάς σήψης του κάστανου

Αγαπητοί φίλοι καστανοκαλλιεργητές,


Φθάνει η εποχή να εφαρμόσετε μέτρα κατά της φαιάς σήψης του κάστανου. Πέρυσι πολλές περιοχές έπαθαν μεγάλη ζημιά. Το Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, παρόλη την έγκαιρη επαφή με τους παραγωγούς και τις ενέργειες του Συνεταιρισμού Μελίβοιας σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Λάρισας, δεν έδωσε λύση.


Ψάχνοντας την ελληνική αγορά για σκευάσματα με δραστική ουσία Tebuconazole βρήκα το LUNA και το Flint Max 75 WG. Όπως ήδη σας ενημέρωσα η τελευταία δημοσίευση του 2022 αναφέρει το tebuconazole ως τη δραστική ουσία του μυκητοκτόνου Mystic που χρησιμοποίησαν οι Ιταλοί. Καθώς το Mystic δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα παραπλήσιο παίρνοντας βέβαια και το ανάλογο ρίσκο καθώς αυτά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος (δηλ. της σήψης του κάστανου) και βέβαια δεν έχουν έγκριση για την καστανιά.


Σας θυμίζω ότι το 1ο ράντισμα πρέπει να γίνει μόλις αρχίσει η απελευθέρωση γύρης και το 2ο δύο εβδομάδες μετά.Στέφ. Διαμαντής

-- Dr. Stephanos Diamandis, Research Director, Forest Research Institute, Home address: P.O.Box 1013 57006 Vassilika, Thessaloniki, Greece USA address: 201 3rd Ave South 38506 Cookeville, TN Mob. phone: +30 6932584607 "Επισημαίνουμε ότι οι ψεκασμοί αυτοί θα πρέπει να γίνουν όταν έχει πέσει το ανθός της καστανιάς και το κάστανο έχει σχηματισθεί στο μέγεθος ενός φουντουκιού και κυρίως τις  απογευματινές ώρες ώστε οι μέλισσες να μην μεταφέρουν το υγρό ψεκασμού με τη γύρη τους με αποτέλεσμα να πεθαίνουν οι μέλισσες και οι γόνοι τους και το μέλι να μην απορροφήσει τοξικές ουσίες.  Παρακαλούμε να το επικοινωνήσετε σε όλους τους καστανοπαραγωγους μέλη και μη του ΑΣΟΦ ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με μελισσοπαραγωγους που φέρουν τα μελισσοσμηνη τους στην ευρύτερη περιοχή του οροπεδίου Φολόης. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή απορία παρακαλώ  επικοινωνήστε μαζί μας η γράψτε μας μήνυμα.Με εκτίμηση το Δ. Σ.

Περισσότερα >
22-05-2023

Προκύρηξη Θέσης Εργασία: Βοηθός Λογιστή


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΗΣ 1 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ

 

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ καλεί ενδιαφερόμενους σε υποβολή αίτησης για την κάλυψη θέσης ενός (1) υπαλλήλου με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης. Η θέση αφορά άτομο για εργασία στα γραφεία του συνεταιρισμού στις Μηλιές Ν. Ηλείας.

 

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  ΠΡΟΣΟΝΤΑ

· Πτυχίο ΤΕΙ Λογιστικής  & Χρηματοοικονομικής

· Καλή Γνώση Αγγλικών (Επίπεδο Β2)

· Πιστοποιητικό Γνώσης Υπολογιστών (ΕCDL).

 

 

AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΕΠΙΛΟΓΗ

Όλες/Όλοι οι υποψήφιες/υποψήφιοι που θα αιτηθούν για την ανωτέρω θέση εργασίας θα πρέπει να αποστείλουν με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) εντός δεκαπέντε (15) ημερών τα βιογραφικά τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@miliesagro.gr

 

 

Το Δ.Σ διατηρεί την επιφύλαξη για τυχόν τροποποιήσεις της προκήρυξης

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 18/07/2023

 

 

Εκτιμούμε όλες τις αιτήσεις, αλλά θα επικοινωνήσουμε για συνέντευξη μόνο με τους υποψηφίους που θα επιλεγούν.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Φολόης «Μηλιές» είναι ένας εργοδότης ίσων ευκαιριών και ενθαρρύνει τους αιτούντες από διαφορετικά υπόβαθρα να υποβάλουν αίτηση.

 

 

Σημείωση: Οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες παρέχονται κατά τη διαδικασία της αίτησης θα χρησιμοποιηθούν μόνο για σκοπούς πρόσληψης και θα αντιμετωπίζονται με αυστηρή εμπιστευτικότητα.

 

 

Με τιμή

 ΤΟ Δ.Σ  ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Περισσότερα >
03-05-2023

Ανακοίνωση ολοκλήρωσης αρχαιρεσιών και εκλογή ΔΣ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Φολόης (Α.Σ.Ο.Φ.) «Μηλιές». Με μεγάλη συμμετοχή των μελών μας στις εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν με διαφάνεια και δημοκρατικότητα, ορίστηκε ένα νέο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο και ένα νέο τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο.


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους εξής συνεταίρους:

 

Πρόεδρος: Πίππας Αριστείδης

Αντιπρόεδρος: Μαρούντας Νικόλαος

Γραμματέας: Τσαπάρας Ηλίας

Ταμίας: Μπιλάλης Δημήτριος

Μέλος: Πίππας Χρύσανθος

 

Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο αποτελείται από τους εξής συνεταίρους:

 

Παρασκευόπουλος Γιώργος

Κάντζος Δημήτριος

Λέντζος Χαράλαμπος

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποψηφίους για τη συμμετοχή τους και τις ιδέες τους, καθώς και όλα τα μέλη που ψήφισαν και συνέβαλαν στη δημιουργία ενός δυναμικού και αποτελεσματικού Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι το νέο ΔΣ μας θα συνεχίσει να προωθεί τα συμφέροντα του συνεταιρισμού μας και των μελών του

Περισσότερα >
21-12-2022

Ανακοίνωση σύστασης

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επίσημη σύσταση του νέου αγροτικού συνεταιρισμού, με την ονομασία Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Φολόης (Α.Σ.Ο.Φ.) «Μηλιές». Η οργάνωση αυτή δημιουργήθηκε με στόχο τα μέλη της να συνδυάσουν τις προσπάθειές τους ώστε να ενισχύσουν το βιοτικό τους επίπεδο και ο συνεταιρισμός να αποτελέσει έναν πόλο αναγέννησης και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Η σύσταση του Α.Σ.Ο.Φ. αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για εμάς και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στις απαιτήσεις που αυξάνονται διαρκώς για τον κάθε ένα που επιχειρεί στον πρωτογενή τομέα. Στόχος μας είναι η βελτίωση της παραγωγής και  ποιότητας των προϊόντων μας, η αύξηση της αποτελεσματικότητας σε επίπεδο καλλιέργειας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας στην αγορά.

Επιπλέον, ο συνεταιρισμός θα μας δώσει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μελών μας και των οικογενειών τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Ίδρυμα Φολόη για την ανεκτίμητη στήριξη που μας παρείχε σε αυτό το εγχείρημα. Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα έδωσε τη δυνατότητα να επιτύχουμε αυτό το σημαντικό επίτευγμα που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα για το μέλλον των μελών μας και της τοπικής κοινωνίας.

Περισσότερα >